IQTISODIYOT NAZARIYASI FANINING PREDMETI VA OʻRGANISH USULLARI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiyot nazariyasi fanining predmeti va uning o‘rganish usullari keng yoritilgan. Fan predmeti iqtisodiy resurslarning cheklanganligi va ularni samarali taqsimlash muammolarini, iqtisodiy jarayonlar mohiyatini, ishlab chiqarish va iste'mol qonuniyatlarini o‘rganishni o‘z ichiga oladi. Iqtisodiyot nazariyasining o‘rganish usullari sifatida ilmiy abstraksiya, deduksiya, induksiya, statistik tahlil va matematik modellashtirish batafsil bayon etilgan. Maqolada iqtisodiyot nazariyasining jamiyat farovonligini oshirish va iqtisodiy muammolarni hal etishda tutgan o‘rni ham ko‘rib chiqilgan.