OʻZBEKISTONDA TIBBIYOT TURIZMINING O'RNI VA IQTISODIYOTGA TA'SIRI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Maqolada Oʻzbekistonda tibbiyot turizmining rivojlanishi, uning iqtisodiyotga taʼsiri va xalqaro maydondagi oʻrni tahlil qilinadi. Tibbiyot turizmining iqtisodiy foydalari, yangi ish oʻrinlari yaratish, sogʻliqni saqlash tizimini takomillashtirish va xorijiy valyuta tushumlarini oshirishdagi roli yoritilgan. Muammo va imkoniyatlar doirasida tibbiy infratuzilmani modernizatsiya qilish va xalqaro miqyosda raqobatbardosh boʻlish masalalari koʻrib chiqilgan.