ФРАЗЕОЛОГИЗМЫ КАК ИНСТРУМЕНТ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В КОНТЕКСТЕ РУССКОГО И АНГЛИЙСКОГО ЯЗЫКОВ ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqola rus va ingliz tillarida iboralar yordamida o‘quvchilarning nutq malakasini rivojlantirish usullari haqida. Iboralarning obrazli va madaniy jihatdan o‘ziga xosligi tufayli ularni o‘zlashtirishda yuzaga keladigan qiyinchiliklarga alohida e'tibor qaratiladi, bu esa o‘rganish samaradorligini oshirish uchun qiyosiy tahlil zarurligini ta'kidlaydi. Tadqiqotning asosiy maqsadi rus va ingliz tillaridagi iboralarning xususiyatlari va funksiyalarini aniqlash hamda ularni o‘rgatishda samarali foydalanish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Bundan tashqari iboralar tuzilishi, semantik farqlar va ularni tarjima qilishdagi muammolar tahlil qilinadi,shuningdek, ularning qo‘llanishidagi odatiy xatolarga misollar keltiriladi. Shu bilan birga, iboralarni o‘rgatishga yordam beruvchi metodlar va mashqlar, shuningdek, autentik materiallar, dialoglar va o‘yinga asoslangan mashg‘ulotlar taklif etiladi.