РАЗВИТИЕ РЕЧЕВЫХ НАВЫКОВ У СТАРШЕКЛАССНИКОВ ЧЕРЕЗ МЕТОД SHADOWING ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada yuqori sinf o‘quvchilarida chet tilini o‘rganishdaShadowing usulidan foydalanish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shadowing usulining nazariyasoslari, nutq idroki va ishlab chiqarilishiga psixolingvistik ta’siri, hamda an’anaviyo‘qitish usullari bilan qiyosiy tahlili keltirilgan. Shuningdek maqolada Shadowing usulinidarslarda qo‘llash metodikasi, tayyorgarlik bosqichlari, material tanlash va usulni o‘quvjarayoniga integratsiya qilish ko‘rsatilgan. Empirik tadqiqot Shadowing usuliningo‘quvchilarda nutq ko‘nikmalarini, motivatsiya va ishonchni oshirishga ijobiy ta’siriniko‘rsatadi. Olingan natijalar ushbu usulning til o‘rganish jarayonida samaradorligini tasdiqlaydi.