BOSHLANG`ICH SINFLARDA AKSIOLOGIK TUSHUNCHALARNING RIVOJLANISHIDA FALSAFIY DUNYOQARASHNING O‘RNI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Mazkur maqola boshlang‘ich sinflarda aksiologik tushunchalarning rivojlanishida falsafiy dunyoqarashning o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Aksiologiya, ya'ni qadriyatlar fani, insonning axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarni tushunishi va qabul qilishidagi muhim ahamiyatga ega. Boshlang‘ich ta'limda bolalar o‘z dunyoqarashlarini shakllantirish jarayonida falsafiy yondashuvning roli beqiyosdir. Maqolada falsafiy dunyoqarashning boshlang‘ich sinflarda aksiyologik tushunchalarni rivojlantirishdagi ta'siri, tanqidiy fikrlash, axloqiy qadriyatlarni shakllantirish va ijtimoiy mas'uliyatni rivojlantirish kabi jihatlar ko‘rib chiqiladi. Bu yondashuv o‘quvchilarga hayotda o‘z qadriyatlarini aniqlash, ular asosida qarorlar qabul qilish va axloqiy va ijtimoiy mas'uliyatni his qilish imkonini yaratadi.