VIRUSLARNING SISTEMATIKASI, TUZILISHI, TARQALISHI VA AHAMIYATI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu tezisda viruslar - eng oddiy mikroorganizmlardan biri sifatida ularning sistematikasi, tuzilishi, tarqalishi va inson, hayvonlar hamda o'simliklar dunyosi uchun ularning ahamiyati yoritiladi. Viruslar hayotiy faoliyat uchun mezbon hujayralarga bog'liq bo'lib, ularning genetik materiali (DNK yoki RNK) oqsillar bilan o'ralgan. Ularning tarqalishi mezbonlar orqali amalga oshiriladi va bu jarayon ekologik va epidemiologik oqibatlarga olib kelishi mumkin. Viruslarning inson salomatligi, qishloq xo'jaligi va ekologiyaga ta'sirini chuqur tushunish, samarali profilaktika va davolash strategiyalarini ishlab chiqish uchun zarurdir.