Musobaqa oldi jarayonlarida sportchi talabalarning hissiy barqarorligini ta’minlash. ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Raqobatbardosh va yuqori darajadagi sportda muvaffaqiyatga erishish uchun nafaqat kuchli jismoniy sharoitlarga, balki psixologik omillarga ham munosabat bildirish kerak (Hagan va boshq., 2017). Sportchining musobaqa davomida stressni engish qobiliyati unga mumkin bo'lgan salbiy kayfiyat va tashvish darajasini nazorat qilish imkonini beradi. Shu nuqtai nazardan, stress va tashvish kabi psixologik stress belgilarining sport ko'rsatkichlariga ta'siridan tashqari, raqobat paytida tananing psixofiziologik reaktsiyasi ham tadqiqotchilarni qiziqtiradigan mavzuga aylandi (Lautenbach, 2017).