Talabalarning chet tilini o’rganish jarayonidan zavqlanishida hissiy intellekt xususiyati va sinfdagi muhitning ahamiyati ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ijobiy psixologiya  - bu psixologiyaning kichik sohasi bo'lib, u baxtni, ijobiy his-tuyg'ularni va optimal faoliyatni targ'ib qilishga qaratilgan (Darakhshan, 2022). Ta'lim sohasida Ijobiy psixologiya inson salohiyatining o'sishi va shaxsiy maqsadlarga erishishda ijobiy tajriba va munosabatlarning muhimligini ta'kidlaydi. Til ta'limidagi Ijobiy psixologiya harakati tufayli ikkinchi chet tilini o’rganish jarayonida turli his-tuyg'ularga sezilarli e'tibor berildi. Keyinchalik, chet tilidagi ta'limda ko'rib chiqiladigan his-tuyg'ular doirasi tashvishdan tortib, keng ko'lamli his-tuyg'ularni, xususan, zavqlanish, sevgi, optimizm va boshqalarni o'z ichiga oladi.