AL-ALAQ SURASINING 1-5 OYATLARI TARJIMASINING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI. (INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARI MISOLIDA) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada asosiy e’tibor Qur’oni Karimning ta’lim va tarbiyaga oid surasiga qaratilgan. Xususan, “Alaq” surasining 1-5 oyatlarining ingliz va o‘zbek tillariga bir necha tarjimonlar tomonidan tarjimalari bo‘yicha qiyosiy va leksik-semantik tahlillar o‘tkazildi. Ushbu tahlilning maqsadi turli tarjimonlar oyatlarning ma’nolarini, xususan, lug‘aviy tanlovlar, semantik farqlar va stilistik o‘zgarishlar nuqtai nazaridan qanday qilib berganligini tekshirishdan iborat. Tarjimalarni solishtirish orqali Qur’onning ma’naviy habarini turli til va madaniy kontekstlarda yetkazishda tarjimonlar tomonidan qo‘llaniladigan turli yondashuv va talqinlar haqida tushunchaga ega bo‘lish mumkin.