Қорақалпоғистон Республикаси маданий ўсимлари ёввой аждодларининг fabaceae lindl. оиласига мансуб Melilotus Officinalis L. турининг иқтисодий аҳамияти ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Мевалар қандолат ва консерва саноатида ҳам янги, ҳам қуритилган ҳолда ишлатилади. Баъзи мевали дарахтларнинг ёғочлари ва барглари саноат ва тиббиётнинг турли соҳаларида кенг қўлланилади.