O’TKIR HOSHIMOV ASARLARIDAN ONA SIYMOSI GAVDALANISHI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Mazkur maqola  taniqli o’zbek yozuvchisi  O’tkir Hoshimovning  “Dunyo ishlari”  va qisssasi va undagi  ona obraziga  diqqat qaratilgan .Gillam paypoq  qissasi esa ona siymosi gavdalanishi ko’rsatilib o’tilgan  Adib asarlarida  onaning yelkasiga tushgan qiyinchliklar. Kulfatlar tasvirlangan. Maqola o’quvchilarni sergaklika chaqiradi