BOSH MIYA QON AYLANISHINING BUZILISHIDAN KEYINGI RIVOJLANADIGAN ASORATLAR ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Zamonaviy jarrohlik va umuman tibbiyotning eng dolzarb muammolaridan biri bu bosh miya qon tomir kasalliklarini o'rganishdir. Jahon sog'liqni saqlash tashkiloti (JSST) ma'lumotlariga ko'ra, turli mamlakatlar aholisi o'rtasidagi o'limning umumiy tarkibida miya qon tomir kasalliklaridan o'lim yurak kasalliklari keyin ikkinchi o'rinda turadi va o'limning barcha sabablarining taxminan 11% ni tashkil qiladi, yurak-qon tomir kasalliklari tarkibida esa ularning o'lim ko'rsatkichlari 30-35% ni tashkil qiladi.