(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida O’zbekistonda milliy davlatchiligimizning mustahkam poydevori barpo etilganligi, qonun ustuvorligi va inson huquqlari, uning hayoti, erkinligi, sha’ni va qadr-qimmati hamda O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida mustahkamlab qo’yilgan boshqa ajralmas huquqlari joy olgan. Shuningdek,O’zbekistonda inson huquqlarini rag’batlantirish, himoya qilish va ularga rioya qilish masalalari davlat siyosatining ustuvor yo’nalishlaridan biri ekanligi haqida yoritilgan.