(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Maqolada boshlang`ich ta’limdagi bolalarga ingliz tili oʻqitishning zarurat ekanligi asoslanib, chet tilini oʻqitish boshlang`ich ta’lim yoshidan boshlab amalga oshirishning afzalliklari haqida fikr yuritilgan boʻlib, boshlang`ich ta’lim yoshdagi bolalarga chet tili oʻqitishning eng zamonaviy va samarali usullari sifatida oʻyin texnologiyasi, axborot-kommunikatsiya vositalari va multfilmlardan foydalanish imkonyatlari haqidagi mulohazalar keltirilgan. Bu esa, o‘z navbatida, tegishli chet til o‘qitish texnologiyasini qo‘llashni taqozo etadi. Bundan tashqari ushbu maqolada maktab oʻquvchilariga ingliz tilini oʻrgatish usullari, ularni darsga boʻlgan qiziqishlarini oshirish haqida soʻz boradi. Dars jarayonida oʻquvchilar diqqatini jamlash, yangi soʻzlarni yodlatish usullari, turli xil shunga oʻxshash oʻqitish metodikalari ifodalangan.