(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Мазкур мақолада Уструшона минтақасининг Шош ва Фарғона билан маданий алоқалари ривожланган давр ва буюк ипак йўли орқали олиб борилган савдо сотиқ алоақалар, Уструшона минтақаси орқали III-VIII асрларда Буюк Ипак йўли ўзининг гуллаб-яшнаш чўққисида ривожланганлиги ва шу даврда Буюк Ипак йўлида илк ўрта асрларда Ўрта Осиёдаги ва бошқа минтақаларнинг ички ва ташқи савдо йўллари ҳам муҳим аҳамият касб этган кўрсатилиб ўтилган.