(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Qomusiy bilim, teran tafakkur, keng dunyoqarash, katta hayotiy tajriba sohibi bo’lgani, donishmand maqomiga yetgani uchun ham shoirning ko’plab bayt-u misralari hikmatday, xalq maqollariday hatto pand - nasihatdek jaranglaydi. Ba’zi g’azallari esa butunisicha pand - nasihat asosiga qurilgan. Ushbu maqolada ham Ogahiyning pand - nasihat ruhidagi g’azali va g’azallaridagi ishq masalasiga e’tibori haqida bayon etilgan.Bilamizki, Ogahiy ijodining salmoqli qismini ishq- muhabbat mavzusi, oshiq va ma’shuqa obrazlari boyitib turadi.