(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Quyoshli zaminimiz tuprog’ida unib o’sayotgan turli tuman dorivor o’simliklar tabiatimiz boyligi sanaladi. Bu o’simliklar sirasiga dorivor gulxayri (Althaea L.) kiradi. Bu o’simlik gulxayridoshlar (Malvaceae) oilasiga mansub ko’p yillik o’t hisoblanadi. Yevropa va Osiyoning o’rtda mintaqalarida 12 ta turi o’sadi. Gulxayri to’qaylarda, sug’oriladigan maydonlarda, ko’l, daryo bo’ylari va boshqa yerlarda o’sadi.