(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Maqolada taʼlimda bulutli texnologiyalarni qo’llash va undan foydalanishning maqsadi, muammolari shuningdek, O’zbekiston ta’lim tizimida bulutli texnologiyalarni joriy etish va ulardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Taʼlimda bulutli texnologiyalarni oʻqitishning yanada kengroq shakl va usullaridan foydalanish imkonini berishi hamda oʻquv jarayonini intensivlashtirish va optimallashtirishning zamonaviy usullaridan biri ekanligi o’rganib chiqilgan.