(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Har qanday davrda ham hajviyot jamiyat, ijtimoiy hayot ziddiyatlarining badiiy talqinini vujudga keltiruvchi ko‘zgu vazifasini bajaradi. Zero, badiiy talqinda ijodkor estetik ideali bilan mavjud voqelik o‘zaro uyg‘unlashgan holda o‘ziga xos yangicha manzara hosil qiladi. Shuningdek, hajviyotdagi tanqidiy fikr, ijtimoiy illatlarni fosh etish barobarida ijodkorning estetik a’moli, shaxs qiziqish-manfaatlarini shakllantirgan holda ma’naviy-axlokiy mezonlarning barqarorlashuvini joriy gʻoyaviy pafos qamroviga birlashtiradi. Shu ma’noda, hajviy talqin obraz tadrijini umumlashtirish asnosida harakat hamda holat orasidagi aloqa mustahkamligini vujudga keltiradi.