(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Yevroosiyoning markazida joylashgan. Hududi shimoli-g‘arbda Orol dengizi hamda Ustyurt platosidan, janubda Afg‘oniston bilan tabiiy chegara vazifasini bajarayotgan Amudaryogacha, sharqiy va janubi-sharqiy tomonlarda Tyanshan hamda Hisor-Oloy tog‘larigacha bo‘lgan yerlarni egallagan holda, g‘arbdan-sharqqa 14235 km ga, shimoldan—janubga esa 930 kmga maydoni cho‘zilgan bo’lib, jami davlat chegaralarining umumiy uzunligi 6221 km ga teng.Ushbu maqolada O‘zbekiston respublikasi va uning resurs salohiyati haqida ma’lumotlar berilgan.