(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ijtimoiy rollar ijtimoiy maqom, kasb yoki faoliyat turiga bog‘liq. Bu shaxsi noaniq bo‘lgan standartlashtirilgan rollar uni kim ajarayotganligidan qat’i nazar shu rolning huquq va majburiyatlari asosiga quriladi. Ijtimoiy demografik rollar: er, xotin, o‘g‘il, qiz va h.k. kirsa, shaxslararo rollarga emotsional darajada boshqariluvchi shaxslararo munosabatlar bilan bog‘liq bo‘lgan lider, arazlagan shaxs, xafa yoki xursand shaxs kabi rollar kiradi. Namoyon qilinishiga qarab faol va yashirin rollarga ajratiladi