(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ommaviy axborot vositalarida hududning ijobiy imidji, yani boshqa mamlakatlardan kelgan vaqtinchalik hududda yashab joriy etilgan shaxslar, shu jumladan xavfsizligi, odob-ahloqni o‘rganish, milliyatga oid ma’lumotlarni o‘rganish va boshqa mavzular bo‘yicha ma’lumotlarni taqdim etish orqali hududning ijobiy imidjidir. Bu tadbirni amalga oshirish bilan, insonlar o‘zaro munosabatlarda yaxshi ko‘rsatiladi va mamlakatning rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan bilim va malaka olishadi. Ommaviy axborot vositalarida hududning ijobiy imidji, ma’lumotlarni to‘g‘ri, aniq va samarali tarzda tarqatish uchun juda muhimdir. Hududning ijobiy imidji, uning rivojlanishini, investitsiyalarini va inshootlarini ta’minlaydi. Bu esa mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga olib keladi. Shuning uchun, ommaviy axborot vositalari bu haqda to‘liq va obyektiv ma’lumotlar bilan xalqaro jamoani ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.