(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Yangi tug‘ilgan chaqaloqlik davri inson hayotida eng qisqa va ayni paytda juda muhim davr hisoblanadi. Yangi tug’ilgan chaqaloqlaming kasalliklari bir qator xususiyatlar bilan ajralib turadi -bu tez va progressiv yo’l bilan rivojlanishi, simptomlaming kamligi va klinik ko’rinishlaming atipikligi, o’limning yuqoriligi. Yangi tug’ilgan chaqaloqlar kasalliklarining ko’pchiligi o’z vaqtida tashxis qo’yish va to’g’ri davolash usullarini tanlashni talab qiladi. Shuning uchun tibbiyot oliy o’quv yurtlari talabalari uchun o’quv jarayonida neonatologiyaning ushbu bo’limi bo’yicha chuqur, tizimlashtirilgan bilimlami olish juda muhimdir.