(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Anemiya yoki kamqonlik - qonning birlik hajmida gemoglobinning past kontsentratsiyasi bilan xarakterlanadi va shu bilan birga, inson tanasida, qizil qon hujayralari (eritrotsit) sonining kamayishi bilan bog’liqdir. Anemiya holati ikkinchi darajali bo’lib, turli kasalliklarning belgisi hisoblanadi. Ko’p kasalliklar, yuqumli va parazitar etiologiyali va saraton oldi holatlari va saraton mavjudligi kamqonlik bilan birga kechadi. Ushbu maqolada, anemiyaning kelib chiqishi, turlari, tashxislash va davolash usullari haqida fikr va mulohazalar qilinadi.