(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ushbu ishda bioparchalanadigan parda (plenka) simon material olish uchun mahalliy jo’xori navlaridan ajratib olingan kraxmalni qattiq fazada monoxlorsirka kislotasi hamda ishqor bilan karboksimetillash yo’li bilan olingan karboksimetilkraxmalning natriyli tuzidan foydalanildi. Bunda sintez qilingan Na-KMKga II va III valentli metall tuzlarini qo’shish orqali bioparchalanuvchi pardalar (plenkalar) olish bo’yicha olib borilgan tadqiqot natijalari keltirilgan.