(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ushbu maqolada tog’ relyefida rivojlanadigan biotik (tirik organizmlar) va abiotik (iqlim, tuproq, suv) omillarining o’zgarishi, Tog’li hududda balandlik koeffitsienti atrof-muhit sharoitlari, ayniqsa haroratning gradyanini hosil bo’lishi, Baland tog’larda ko’tarilayotganda harorat pasayashi va bu mavjud o’simlik va hayvonot dunyosiga ta’sir qilishi haqidagi ma’lumot tahlil qilingan.