(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yirik namunalaridan biri hisoblangan “Layli va Majnun” dostonini o‘quvchilar ongiga singdirishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Mazkur asar Sharq adabiyoti tarixida yuksak badiiy-estetik qiymatga ega bo‘lib, unda insoniy muhabbat, sadoqat, sabr-toqat, vafodorlik kabi yuksak ma’naviy fazilatlar tarannum etilgan. Ta’lim jarayonida ushbu dostonni o‘qitish o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy dunyoqarashini boyitish, estetik didini shakllantirish va badiiy tafakkurini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada dostonni o‘rganish jarayonida qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar, metodlar va didaktik vositalar yoritilgan. Shuningdek, asar mazmunini o‘quvchilar ongiga chuqur singdirish uchun zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, “Layli va Majnun” dostonini o‘qitish jarayoni o‘quvchilarda badiiy tafakkur, estetik dunyoqarash va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishda muhim omil hisoblanadi.