(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqolada qandli diabet fonida surunkali paraproktitni davolashni optimallashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida 119 nafar bemor natijalari tahlil qilinib, retsidiv xavfini aniqlovchi "VRXP" (Surunkali paraproktit retsidivi ehtimoli) prognostik shkalasi va yangi davolash-diagnostika algoritmi ishlab chiqilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, lazer va plazma texnologiyalarini individual qo‘llash retsidivlar sonini 31% dan 6,6% gacha kamaytirish imkonini berdi.