(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada tabiiy fanlar darslarida gurauhli ish shakllarini takomillashtirishning nazariy asoslari hamda amaliy-metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Guruhli ta’lim o‘quvchilarda hamkorlik, muloqot, mas’uliyatli qaror qabul qilish, ilmiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish kompetensiyalarini rivojlantiradigan samarali pedagogik mexanizm sifatida asoslanadi. Tadqiqotda konstruktivizm, sotsiokonstruktiv yondashuv, hamkorlikda o‘qitish nazariyasi va kompetensiyaviy ta’lim paradigmasi doirasida guruhli ishni tashkil etishning mezonlari, modellari va dars dizayni bo‘yicha metodik takliflar ishlab chiqiladi.