(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning pedagogik-metodik asoslari tahlil qilinadi. Mantiqiy fikrlash masalani tahlil qilish, sabab–oqibat bog‘lanishlarini aniqlash, dalillash, umumlashtirish va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini o‘z ichiga oladi. Boshlang‘ich bosqichda ushbu qobiliyatni shakllantirish matematika mazmunini to‘g‘ri tashkil etish, muammoli vazifalar tizimi, modellashtirish, savollar texnologiyasi, interfaol metodlar va refleksiv baholash orqali amalga oshiriladi. Maqolada mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning nazariy asoslari hamda ularni dars jarayoniga tatbiq etuvchi metodik mexanizmlar asoslanadi. Shuningdek, samaradorlik mezonlari va baholash indikatorlari tavsiya etiladi.