(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida yozma nutq kompetensiyasini rivojlantirishning nazariy asoslari, metodik vositalari, bosqichlari va baholash mezonlari yoritiladi. Yozma nutq kompetensiyasi imlo va punktuatsiya aniqligi, matn tuzilishi, mantiqiy izchillik, leksik boylik, uslubiy moslik hamda tahrirlash ko‘nikmalarini o‘z ichiga oladi. Jarayonli yozuv, grafik organayzerlar, kollaborativ yozuv, raqamli trenajyorlar, formatif baholash va refleksiya texnologiyalari kompleks qo‘llanganda yozma nutq sifati oshishi tajriba-sinov orqali asoslanadi. Natijadorlik rubrika asosida baholanib, pre/post ko‘rsatkichlar jadvalda keltiriladi.