(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda muloqot ko‘nikmalarini (tinglash, savol berish, fikrni izchil ifodalash, dialog olib borish, hamkorlikda ishlash, mulohazaga munosabat bildirish) rivojlantirishda sun’iy intellekt (SI) vositalaridan foydalanish metodikasi yoritiladi. Metodika interfaol topshiriqlar banki, baholash mezonlari (rubrika) va kutiladigan natijalarni bir tizimga keltiradi. SI elementlari sifatida chatbotlar, nutqni avtomatik tahlil qilish (speech-to-text), matnni tahrirlash va soddalashtirish modullari, adaptiv mashq generatorlari, tezkor fikr-mulohaza (feedback) beruvchi platformalardan foydalanish nazarda tutiladi. Tajriba-sinov asosida metodikaning samaradorligi pre/post ko‘rsatkichlar bilan baholanib, o‘quvchilarda nutq aniqligi, muloqot faolligi va muloqot madaniyati sezilarli oshishi kuzatiladi. Maqola yakunida boshlang‘ich ta’lim uchun amaliy tavsiyalar, xavfsizlik-etik talablar hamda dars jarayoniga integratsiya mexanizmlari beriladi