(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishda aksiologik yondashuvning aksiologik yondashuv nutqni faqat til birliklarini o‘zlashtirish jarayoni sifatida emas, balki qadriyatlar (hurmat, hamkorlik, halollik, vatanparvarlik, mas’uliyat, bag‘rikenglik)ni mazmun va kommunikativ me’yorlar orqali shakllantiradigan ijtimoiy-madaniy faoliyat sifatida talqin qiladi. Maqolada “qadriyat–matn–muloqot–refleksiya” didaktik modeli, og‘zaki (dialog, bahs, hikoya) va yozma (tasvir, bayon, fikr bildirish) nutqni rivojlantirish texnologiyalari hamda rubrika asosida baholash indikatorlari taklif etiladi.