(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Inklyuziv ta’lim bugungi ta’lim siyosatining va amaliyotining markaziy tamoyillaridan biri sifatida qabul qilinmoqda; u barcha bolalarning, jumladan, maxsus ta’limiy ehtiyojlari bo‘lgan shaxslarning ham sifatli ta’lim olish huquqini ta’minlashga qaratilgan xalqaro tamoyildir. Darhaqiqat, inklyuziv tamoyilni faqat huquqiy hujjatlar darajasida emas, balki kundalik pedagogik amaliyot va maktab madaniyatida ham tizimli amalga oshirish zarur. Inklyuziv ta’limning muvaffaqiyati ko‘p jihatdan o‘qituvchilarning roli va ularning professional tayyorgarligiga bog‘liq ekanligi ko‘rsatildi