(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada autizm spektridagi bolalarda uchraydigan nevrologik omillar hamda ularni ta’lim jarayoniga moslashtirishda qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Nevrologik omillar sifatida miya tuzilishidagi o‘zgarishlar, neyronlararo aloqalarning buzilishi va sezgi tizimlaridagi noaniqliklar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, pedagogik jarayonda individual yondashuv, maxsus ta’lim metodlari, kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish hamda ijtimoiy integratsiyani qo‘llab-quvvatlash usullari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari autizm spektridagi bolalar bilan ishlashda ilmiy asoslangan yondashuvlar zarurligini ko‘rsatadi.