(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Sovet hukumatining respublikada paxtachilikni rivojlantirish maqsadida amalga oshirgan agrar siyosati yangi yеrlarni o‘zlashtirish hisobiga paxta maydonlari sathini kengaytirish va shu asosda paxtadan mo‘l hosil olishni strategik maqsad qilib oldi. Ushbu maqsadni amalga oshirish uchun Mirzacho‘l, Markaziy Farg‘ona, Qarshi va Surxon-Sherobod cho‘llarini o‘zlashtirish va bu yеrlarni paxta еtishtiriladigan yirik xom ashyo bazalariga aylantirish va shu orqali paxtaga bo‘lgan talabini qondirish vazifasini ko‘zlagan edi.