(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Бугунги кунда глобаллашув жараёнлари дунё тиллари учун катта таъсир кўрсатмоқда. Хусусан, инглиз тили халқаро алоқа, фан-техника ва интернетнинг асосий воситасига айлангани боис, у орқали юзага келган луғавий заёмлар – англицизмлар – кўплаб тилларга, жумладан, рус ва ўзбек тилларига ҳам кириб келмоқда. Мазкур мақолада рус ва ўзбек тилларидаги англицизм компонентли сўзларнинг луғавий, морфологик ва ижтимоий нуқтаи назардан қиёсий таҳлили амалга оширилади