(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Хозирги даврда тиббиёт ходимларининг эркин ва самарали фаолияти учун касбий маҳорат билан биргаликда тегишли равишда ҳуқуқий тайёргарлиги ҳам талаб этилади. Чунки сўнгги вақтларда тиббиёт ходимлари билан беморлар ўртасидаги турли хилдаги тиббий ёрдам нуқсонлари кузалмоқда. Тиббиёт ходимларида тегишли ҳуқуқий тайёргарликнинг йўқлиги ёки унинг етарли даражада эмаслиги фуқаролар соғлиғини сақлаш борасидаги ишларга жиддий зиён келтиради ва соғлиқни сақлаш соҳасида қонунчиликни маъминлаш даражасини пасайтиради. Бу эса эса тиббиёт ходимларини Ўзбекистон Республикасининг қонунчилик доирасида маъмурий, интизомий ва ҳатто жиноий жавобгарликка тортилишларига сабабчи бўлмоқда. Шу сабабли тиббий таълим тизимида тиббиёт ҳқуқи, врач фаолиятининг хуқуқий асослари, соғлиқни сақлаш соҳасида қонунчилик асослари каби фанларнинг ўрни кундан кунга мухим ахамият касб этиб бормоқда.