(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
Ushbu maqolada idrok tushunchasining mohiyati, uning inson tafakkuridagi o‘rni va shakllanish jarayonlari yoritiladi. Idrokning rivojlanish bosqichlari va unga ta’sir etuvchi omillar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, idrokning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, bilish faoliyatiga ta’siri hamda uni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi.