(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2025)
O‘zbekistonda soliq siyosati iqtisodiy barqarorlik va davlat byudjetini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Ushbu maqola mamlakatdagi soliq tizimining asosiy tamoyillari, islohotlar, soliq yukini yengillashtirish bo‘yicha chora-tadbirlar va iqtisodiy rivojlanish uchun soliq siyosatining roli haqida tahlilni o‘z ichiga oladi. Shuningdek mazkur maqola O‘zbekistondagi soliq siyosatining asosiy tamoyillari, mavjud yutuqlar va mavjud muammolarni tahlil qilishga, shuningdek, soliq tizimining iqtisodiy o‘sish va barqarorlikka ta’sirini baholashga ham qaratilgan. Ushbu tahlil orqali mamlakatning soliq siyosatini yanada takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqish ko‘zda tutilgan.