(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining deontologik madaniyatini rivojlantirish mexanizmini takomillashtirishning pedagogik asoslari ko‘rib chiqilgan. Deontologik madaniyat — bu o‘qituvchining kasbiy axloqi, etik qadriyatlari va mas’uliyatli munosabatini ifodalaydi. Ushbu madaniyatni shakllantirishda o‘quv dasturlari, maxsus kurslar, aks ettiruvchi mashg‘ulotlar va ilmiy-tadqiqot faoliyatlari muhim o‘rin tutadi. Maqolada deontologik madaniyatni rivojlantirish uchun samarali ta’lim texnologiyalari va pedagogik usullar kiritish zarurligi ta’kidlangan. Ularning ahamiyati va pedagogik asoslari tahlil etilib, ta’lim jarayonida amaliyotning ahamiyati ko‘rsatilgan.