(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada yuqori sinf o‘quvchilarida chet tilini o‘rganishda Shadowing usulidan foydalanish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shadowing usulining nazariy asoslari, nutq idroki va ishlab chiqarilishiga psixolingvistik ta’siri, hamda an’anaviy o‘qitish usullari bilan qiyosiy tahlili keltirilgan. Shuningdek maqolada Shadowing usulini darslarda qo‘llash metodikasi, tayyorgarlik bosqichlari, material tanlash va usulni o‘quv jarayoniga integratsiya qilish ko‘rsatilgan. Empirik tadqiqot Shadowing usulining o‘quvchilarda nutq ko‘nikmalarini, motivatsiya va ishonchni oshirishga ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi. Olingan natijalar ushbu usulning til o‘rganish jarayonida samaradorligini tasdiqlaydi.