(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
"Sun’iy neyron tarmoq" tushunchasi birinchi marta o’tgan asrning 40-yillarida fanga kiritilgan. Sun’iy neyron tarmoqda odamlar va hayvonlarning asab tizimining faoliyatini arfmetik mantiqiy darajada modellashtiradi. 1943-yilda neyronning rasmiy modeli ishlab chiqildi. Bunday model cheklangan miqdordagi muammolarni hal qilishga qodir. Rasmiy neyronlarni tarmoqqa birlashtirish orqali bu qiyinchiliklarni bartaraf etish mumkin. Bunday tizimlarning imkoniyatlari ancha kengroq: tarmoqli rasmiy neyronlar an’anaviy ravishda "inson faoliyati" sohasiga tegishli bo’lgan muammolarni hal qilishi mumkin. Masalan, naqshni aniqlash va hatto to’liq bo’lmagan ma’lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish.