(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Tug’ma yurak nuqsonlari (TYN) yosh bolalar nogironligining asosiy sabablaridan biri bo’lib, erta o’limga olib kelishi mumkin[1,3]. Tug’ma yurak nuqsonlari rivojlanishining patogenezida ijtimoiy, irsiy, tibbiy omillar, shuningdek, atrof-muhit omillarining o’rni muhimdir.