(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Yurak tugma nuqsonlari (YTN) yurakning tuzilishi yoki faoliyatidagi tug‘ma buzilishlarni anglatadi. Ushbu kasalliklar yurakning normal funktsiyasini cheklab, yurak yetishmovchiligi, insult va boshqa jiddiy asoratlarni keltirib chiqarishi mumkin. YTNning erta diagnostikasi va konservativ davolash usullari kasallikning rivojlanishini sekinlashtirish va bemorning umumiy holatini yaxshilashda muhim rol o‘ynaydi. YTNning diagnostikasi uchun echokardiografiya, elektrokardiografiya kabi zamonaviy usullar keng qo‘llaniladi.