(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Házirgi waqıtta ilim-pánde bir qansha ózgerisler, rawajlanıwlar kózge taslanadı. Sol qatarı qaraqalpaq til biliminde jańa tarawlar, izertlewler úyrenile basladı. Xalıq awızeki dóretpeleriniń tillik ózgesheliklerin izertlew lingvоfоlklоristika tarawında úyreniledi. Biz bul maqalamızda «Ǵárip-ashıq» dástanında leksikalıq ózgesheliklerine hám tematikalıq toparlarǵa bóliniwine toqtap ótemiz. «Ǵárip-ashıq» dástanınıń túpkilikli túrkiy sózlik quramı oǵada bay hám quramalı ózgeshelikleri sıpatında anıqlawdı maqul kórdik.