(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Akademik litsey o’quvchilarining jismoniy tarbiya darslarida kuch qobiliyatlarini rivojlantirish bo’yicha ilmiy tadqiqot ishlari kam yoritilgan bo’lib faqat yosh sportchilarni yoshi, jinsi, jismoniy tayyorgarligi bo’yicha ishlarga e‟tibor qaratilgan. Jismoniy tarbiya darslarida kuch kuch qobiliyatlarini rivojlantirish bo’yicha ishlar yetarli darajada emas. Ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya darslarining sifatini yaxshilash, akademik litseydan tashqari ishlar-xususan sport to’garaklarini tashkil qilish va ularni samaradorligini oshirish, sport turlarini rivojlantirish va ommaviyligini oshirish, iqtidorli sportchilarni tanlash va tarbiyalash muhim hisoblanadi.