(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Акциз солиғи давлат даромадлари манбаи сифатида давлат бюджетининг шаклланишида муҳим рол ўйнайди. Ҳозирги вақтда акциз солиғи барча мамлакатларда уларнинг молиявий ресурсларини шакллантиришга, шунингдек бозордаги носозликларни бартараф этишдаги таъсири туфайли қўлланилади. Акциз солиғи давлат бюджетига тез тушиши сабабли харажатларни тезда молиялаштириш имконини беради.