(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarish jarayoni murakkab va ko‘p qirrali bo‘lib, mahsulotning sifatini va samaradorligini oshirish uchun sexlarning to‘g‘ri kompanirovkasi muhim rol o‘ynaydi. Sexlarning samarali kompanirovkasi ishlab chiqarish jarayonlarining muvofiqlashtirilgan holda amalga oshirilishini ta’minlab, mahsulotning sifatini oshiradi va ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytiradi. Tipovoy tizimlar qo‘llanilishi mehnatni himoya qilish va hisoblash, avtomatik boshqarish va nazorat qilish, distansion boshqarish kabi masalalarmnii yechilishini osonlashtiradi.