(untitled) ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini aralashmalardan tozalash, saralash, inspektsiya va kalibrlash jarayonlari mahsulot sifatini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu jarayonlar yordamida mahsulotlar aralashmalardan tozalanadi, saralanadi, sifat nazoratidan o‘tkaziladi va turli o‘lchamlarga qarab kalibrlanadi. Ushbu maqolada ushbu jarayonlarning asosiy usullari va uskunalari ko‘rib chiqiladi.